U Debrecenu (Mađarska), 09.aprila 2011. godine, održan je Šumski maraton i polumaraton u organizaciji Atletskog Kluba Oxigen. Na trci su učestvovala četiri trkača TRON-a.

Svoj PRVI maraton trčali su Atila Janković i Igor Vojnić Zelić, dok su u polumaratonu nastupili Janoš Vero i Đerđ Teleki. Staza je bila, kako i sam naziv trke kaže, u šumi sa mestimično vrlo dubokim peskom, raznim preprekama (rupe, korenje) i sa nekoliko neugodnih uzbrdica, koje su ličile na pustinjske peščane dine. Savlađivanje staze dodatno je otežavao vetar sa povremenim jakim udarima, prašina u očima i ustima i poprilično veliki broj učesnika za šumsku stazu (350 trkača).


Uprkos nešto težim uslovima za takmičenje, trkači TRON-a su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima. Naravno, PRVI istrčani maraton ostaje u posebnom sećanju u životu svakog trkača. 42 kilometara zahteva dobru psihofizičku pripremljenost, pripremni period od minimum pola godine i jaku, čvrstu volju i želju za nadmetanjem i to prvenstven o sa samim sobom. Limit maratona je 5 sati, to je vreme za koje i najsporiji rekreativci mogu savladati stazu. Podatak da su oba trkača TRON-a trčali dosta ispod 4 sata, govori o tome da su se dobro pripremili za svoj PRVI maratonski nastup i da su tokom zime vredno i kvalitetno trenirali. Vojnić Zelić Igor stazu maratona savladao je za 3:46:22, dok je u trenutku prolaska kroz cilj Janković Atile, štoperica pokazivala 3:52:28. Stazu maratona na ovoj trci savladalo je 122 trkača, među kojima je Igor zauzeo 40. a Atila 50. mesto. Za PRVI put zaista odlično i ovom prilikom im ČESTITAMO!!!

Na polumartaonu, kao po nekom nepisanom pravilu, uvek ima više učesnika, ovoga puta stazu od 21 kilometar savladalo je 167 takmičara. Već prekaljeni i iskusni Janoš Vero stazu je savladao za 1:33:27, 11. mesto u generalnom plasmanu i 2. mesto u kategoriji M50, tako da se Janoš vratio kući sa srebrnom medaljom. Đerđ Teleki je zabeležio vreme 1:40:17 što je bilo dovoljno za 21.mesto u generalnom poretku, odnosno 6.mesto u kategoriji M45.

Nakon trke organizator je obezbedio zakusku sa kolačima i voćem. Moramo pohvaliti i jako dobar smeštaj u đačkom kolegijumu, gde su trkači prespavali noć pred trku, a posle šumske avanture imali su mogućnost da se istuširaju i odmore. Sve u svemu, utisci su vrlo pozitivni i bio je zaista veliki izazov i doživljaj istrčati maraton, odnosno polumaraton po šumskom terenu.

Pored četiri trkača TRON-a, na ovom teškom, ali ipak lepom Šumskom maratonu nastupila su još 4 trkača iz Srbije:

Knežević Drago        3:53:19        53.gener.     2.kat M60

Boroja Drago            4:03:45        61.gener.     4.kat M55

Ćurulić Vojislav        4:15:00        72.gener.    5.kat M55

Todorović Nedeljko  4:36:31        93.gener.    8.kat M55

AdministratorIzveštaji sa trkaU Debrecenu (Mađarska), 09.aprila 2011. godine, održan je Šumski maraton i polumaraton u organizaciji Atletskog Kluba Oxigen. Na trci su učestvovala četiri trkača TRON-a. Svoj PRVI maraton trčali su Atila Janković i Igor Vojnić Zelić, dok su u polumaratonu nastupili Janoš Vero i Đerđ Teleki. Staza je bila, kako i...