Izveštaj Ćirić Dragana(NS) sajt ARK TRON-a prenosi u celosti:

Povodom 60 godina Planinarskog društva ’’Kablar’’ iz Čačka, u subotu, 2. aprila, u Ovčar banji je održana planinska trka pod nazivom ’’2 za 2’’, što je značilo 2 vrha (2 planine) za 2 sata. I oni sa slabijim poznanjem geografije Srbije znaju da su u pitanju, i u pesmi opevani, Ovčar (985m) i Kablar (889m) između kojih je Zapadna Morava urezala fantastične meandre Ovčarsko-kablarske klisure.

Za mene pomalo neočekivano, trka je okupila preko pedeset trkača, orijentiraca, triatlonaca, alpinista, planinskih trkača i planinara, spremnih da na stazi dugoj 15 km savladaju i preko 1300 m visinske razlike. Staza za koju su poznavaoci planinskog trčanja rekli da se na njoj može održati i svetsko prvenstvo, nažalost, nije bila i adekvatno obeležena, pa su gotovo svi takmičari, neki i po nekoliko puta promašili stazu i gubili dragocene minute vraćajući se na nju, a desetak trkača je diskvalifikovano jer se nisu pojavili na jednoj od šest kontrolnih tačaka sa sudijama-kontrolorima.

Dvadesetogodišnje planinarsko iskustvo u Planinarskom duštvu ’’Železničar’’ iz Novog Sada,  nekoliko planinarskih dolazaka na Ovčar i Kablar i dva učešća na Velikoj planinskoj trci Čačak – Ovčar banja bili su moja prednost nad mnogima koji su na ove terene došli prvi put, ali moram da priznam da sam, pokušavajući da budem što brži, i ja dva puta ’’sleteo’’ sa staze, što me, na sreću nije koštalo više od 60-90 sekundi. Sa vremenom 2:07:36 gotovo sam se uklopio u predviđanja domaćina da će najbolji  dve planine savladati za dva sata, i u oštroj konkurenciji, trku završio na 4. mestu, što je bila slatka ’’osveta’’ za diplomu koju sam dobio kao najstariji učesnik trke.

Na rastanku, srdačnim domaćinima (Serbiaadventure team) poželeo sam da sledeće godine učine nešto mnogo teže nego ove godine – da organizuju i drugu trku i naravno, mnogo bolje obeleže stazu!

I da vas ne zbune rezultati u ženskoj konkurenciji – žene su trčale na stazi od 10,5 km sa 900 m visinske razlike.

Kompleni rezultati muškaraca i žena nalaze se u datotekama za preuzimanje.

Preuzmite datoteku:

Ovčar-Kablar muškarci

Ovčar-Kablar žene

AdministratorIzveštaji sa trkaIzveštaj Ćirić Dragana(NS) sajt ARK TRON-a prenosi u celosti: Povodom 60 godina Planinarskog društva ’’Kablar’’ iz Čačka, u subotu, 2. aprila, u Ovčar banji je održana planinska trka pod nazivom ’’2 za 2’’, što je značilo 2 vrha (2 planine) za 2 sata. I oni sa slabijim poznanjem geografije Srbije...