U nedelju, 27.marta 2011. godine, održan je 18.Novosadski polumaraton na kojem su nove lične rekorde istrčali Đerđ Teleki i Atila Janković.

Svaka nova trka, posebno polumaraton i maraton, za rekreativnog trkača koji je tek ušao u svet trčanja predstavlja novu šansu da pomeri svoje granice, da popravi svoj rezultat, kako se to kaže u svetu profesionalaca, na engleskom, da istrči svoj PERSONAL BEST, ili skraćeno PB. Novi lični rekord je ostvaren cilj, pruža izuzetno veliki osećaj sreće i prava je nagrada za mukotrpan rad na treninzima. Svi sati provedeni na stadionu, deonice, dugački treninzi, svako prolivena kap znoja dobija svoj smisao. Taj osećaj sreće i zadovoljstva se teško može opisati ili uporediti sa nekim drugim osećajima. Jednostavno, to treba doživeti, da trčeći nakon 20 kilometara, na samo kilometar do cilja, pogledate na štopericu i znate da ćete baš danas, upravo na ovoj trci, istrčati najbže polumaraton u svom životu. Taj zadnji kilometar, tih zadnjih 4-5 minuta, trčaćete verovatno brže nego bilo koji kilometar na treninzima. Jer će vas preplaviti ogromna količina euforije, a iz organizma ćete izvući čak i one poslednje atome snage za koje pre niste ni znali da ih posedujete.

 

 

 

 

 

 

 

Đerđ Teleki istrčao je novi lični rekord na 18.Novosadskom polumaratonu. Od 27.marta 2011. godine njegov novi PB je 1:38:10

Atila Janković istrčao je novi lični rekord na 18.Novosadskom polumaratonu. Od 27.marta 2011. godine njegov novi PB je 1:40:21

Pored dvojice trkača TRON-a koji su istrčali svoje najbolje rezultate u polumaratonu, na 18. Novosadskom polumaratonu nastupili su i Šarčević Dragan, Stipić Josip i Vojnić Zelić Igor, dok su u trci “frtalj maratona” (oko 10,5km, prema merenjima GPRS satova staza je bila bliže 11km) trčali su Crnokrak Dimitrije i Dubovečak Mirko. Crnokrak Dimitrije je zauzeo odlično 4.mesto u konkurenciji 100 trkača.

 

Evo i kompletnih rezultata trkača TRON-a na 18.Novosadskom polumaratonu

  1. 1.Šarčević Dragan 1:31:51
  2. 2.Stipić Josip 1:37:08
  3. 3.Teleki Đerđ 1:38:10
  4. 4.Janković Atila 1:40:21
  5. 5.Vojnić Zelić Igor 1:41:51

 

Na “frtalj marathon” stazi postignuta vremena su:

  1. Crnokrak Dimitrije  0:44:43
  2. Dubovečak Mirko  0:54:54

 

Pored takmičara TRON-a, Subotica je imala još četiri predstavnika na ovom polumaratonu.

Njihov nastup takođe je vrlo značajan, a ARK TRON će obraćati posebnu pažnju na nove subotičane ili subotičanke, trkače koji se budu pojavljivali na budućim trkama. O njima za sada malo znamo, poznata su nam samo imena i u galeriji slika uspeli smo da pronađemo njihove fotografije:

 

Vlatković Srđan, Andrašić Slobodan i Medić Darko

Radić Siniša (startni broj 116)

 

a evo i njhovih rezultata :

 

Vlatković Srđan 1 :57 :08

Andrašić Slobodan  2 :01 :31

Radić Siniša 2 :01 :39

Medić Darko 2 :13 :36

 

 

18.Novosadski polumaraton gotovo svim trkačima, ostaće upamćen po jednom nesvakidašnjem događaju. Poznato je da svi volimo da vidimo neku svoju sliku sa staze, momenat, pokret, osmeh ili grimasu. Da bi osigurali sebi jednu-dve takve fotografije, obično za to zadužimo rođaka, prijatelja, devojku, momka, roditelje. U večenjim časovima 27. marta 2011. godine, na facebook profilu čika Mihaila Boganovića počele su se pojavljivati albumi sa vrlo profesionalnim slikama sa staze. Jedan, drugi, treći album. Trajalo je to nekoliko dana, da bi na kraju čika Mihailo poklonio trkačima šest albuma sa preko 1000 fotografija. U ime trkača Atletsko Rekreativnog Kluba TRON zahvaljujem se Mihailu Bogdanoviću na zaista nesvakidašnjem gestu i predivnim slikama koje je podelio svima nama !!!

 

Sve slike možete pogledati u galeriji 18.Novosadski polumaraton

 

AdministratorIzveštaji sa trkaU nedelju, 27.marta 2011. godine, održan je 18.Novosadski polumaraton na kojem su nove lične rekorde istrčali Đerđ Teleki i Atila Janković. Svaka nova trka, posebno polumaraton i maraton, za rekreativnog trkača koji je tek ušao u svet trčanja predstavlja novu šansu da pomeri svoje granice, da popravi svoj rezultat, kako...