Nekoliko korisnih saveta, predloga i sugestija za sve učesnike 8.TRON Rođendanskog polumaratona i SRCEF Trke zadovoljstva i sve one koji će posetiti ovaj sportski događaj.

Centar svih dešava je Kongresni centar „Velika terasa“ na Paliću. Tu možete podići svoje startne pakete, ovde je presvlačenje, tu je start i cilj obe trke, tu će biti proglašenje pobednika. U neposrednoj blizini Velike terase nalaze se dva velika parkinga koja će biti dovoljna za sve učesnike trke. Do parkinga kod ženskog štranda možete stići ako skrenete sa glavnog puta prema jezeru Palić na istom mestu gde se skreće i za ZOO vrt. Za parking kod Male gostione trebate skrenuti u centru Palića, kod Naftagasove benzinske pumpe, poslastičarnice Elite ili prodavnice Trgoprometa. I jedan i drugi parking udaljeni su od Velike terase 100 metara. Sa vozilom ne možete prići skroz do Velike terase, niti može parkirati u samom parku.

Podela startnih paketa za prijavljene takmičare i prijavljivanje novih učesnika vršiće se u subotu 28.februara 2015. Od 18-21h i u nedelju 01.marta 2015. Od 8-10 časova. Startnina za novoprijavljene učesnike jeista kao i za one koji su se ranije prijavili, 1200 dinara, ali u startnom paketu neće dobiti majicu trke. Majicu trke novoprijavljeni mogu da kupe po ceni od 800 dinara na licu mesta.  Imajte u vidu da jedan deo trkača u Srbiji na trku uvek dolazi u poslednji momenat, nikad ne poštuje raspis trka i uvek zahteva posebne povlastice oko startnine, što stvara poprilično veliku gužvu, rasparavu i nervozu pred sam start trke. Da biste izbegli ovu situaciju predlažemo vam da startni paket podignete u subotu, eventualnu u nedelju do 9h. Time ćete sebi omugućiti da se mirno pripremite za start i da se maksimalno opušteneo koncentrišete na trku i trčanje.

Pasta-party će biti održan u kafiću na Ženskom štrandu u subotu 28.februara 2015. Od 17-20h. Pasta-party je besplatan za sve učesnike 8.TRON Rođendanskog polumaratona i SRCEF Trke zadovoljstva. Učesnici Pasta-partyja sami plaćaju piće koje naruče u kafiću. POSEBNA NAPOMENA za kafić „Ženski štrand“ : radno vreme u nedelju na dan trke Ženski štrand je od 8 časova. Svi učesnici, posetioci koji ne mogu da zamisle dan bez jutarnje kafe biće u prilici da je popiju na ovom predivnom mestu.

TOALET: U kongresnom centru „Velika terasa“ otvoreni će biti toaleti i u prizemlju i na spratu. Toaleti će bit pristupačni i na Ženskom štrandu. U neposrednoj blizi postoji i jedan javni toalet, možda više pogodan za muške učesnike za malu nuždu.

STARTNI BROJ: Startni broj obavezno mora biti na prednjoj strani trkača (najbolje na grudima, ali može i niže na stomaku) kako bi sudije i zapisničari mogli da vas evidentiraju. Oni koji broj pokriju ili zakače na leđa, što će se ustanoviti na osnovu snimaka i slika sa staze, rizikuju da ostanu bez plasmana i rezultata na trci. Startni broj čuvajte i nakon istrčane trke jer ćete sendvič i parče torte moći podići isključivo sa SVOJIM STARTNIM BROJEM.

OSVEŽENJE NA STAZI I POSLE TRKE: Trkači na stazi od 5km nemaju okrepu na stazi. Učesnici polumaratona okrepu imaju na 3, 9, 11 i 17-om kilometru Okrepa na stazi je voda, banana i jabuka. Na cilju svi učesnici obe trke imaju okrepu u vidu vode, banane, jabuke, slanih kikirikija, suvih grožđica i šumećih tableta kalcijum, magnezijum i C vitamin.

OPIS STAZE: Obe trke startuju ispred Velike terase u 11 časova. Trkači trče pored jezera Palić do sportskog centra Janko Pejanović gde izlaze na Novosadski put. Novosadski put (za razliku od ranijih godina) biće zatvoren za saobraćaj celom svojom širinom i pripada isključivo trkačima. Tačno na 2115 metara od starta trkači se razdvajaju, odnosno trkači na 5km imaju okretnicu pod uglom od 180 stepeni i vraćaju se nazad prema Velikoj terasi, a polumaratonci nastavljaju pravo, ulaze u deo staze koji će dva puta trčati. Prvi okret pod uglom od 180 stepeni polumaratonci imaju nakon 6-og kilometra. Nakon 10-og kilometra polumaratonci će stići do okretnice gde su se rastali od trkača SRCEF Trke zadovoljstva, okreću se i trče još jednom deonicu koju već istrčali. Nakon 14-og kilometra nailaze na svoju treću okretnicu i kreću nazad prema cilju. Skrećemo pažnju učesnicima obe trke da u povratku staza ne vodi odmah do Velike terase, već protrčavate pored nje i imate još približno 800 metara do cilja, jer morate da otrčite do Glavno ulaza gde se nalazi poslednja okretnica (400 metar pre cilja za obe trke), nakon koje trčite pravo prema CILJU. Obratite pažnju na tih poslednjih 400, odnosno 800 metara, asfalt je dosta loš, postoji i poneka rupa, postoji opasnost neželjene povrede u slučaju guranja, finiširanja veće grupe trkača. Na svim okretnicama stoje sudije koje vas zapisuju, preskakanjem ili nedolaskom do okretnice (ranijih okretanjem) automatski ćete biti diskvalifikovani!!!

Za sva dodatne pitanja obratite se na klubski mail ili pitajte na licu mesta od ljudi koji su u organizaciji trke.

AdministratorTRON Rođendanska TrkaNekoliko korisnih saveta, predloga i sugestija za sve učesnike 8.TRON Rođendanskog polumaratona i SRCEF Trke zadovoljstva i sve one koji će posetiti ovaj sportski događaj. Centar svih dešava je Kongresni centar „Velika terasa“ na Paliću. Tu možete podići svoje startne pakete, ovde je presvlačenje, tu je start i cilj obe...