U nedelju, 07.oktobra 2012. godine u Bačkoj Topoli održana je mamorijalna trka „Pal Skenderović. Bila je to prava kros trka, a staza je bila oko jezera u Topoli.

Zbog odlaganja i pomeranja datuma održavanja trka je bila slabo posećena. Svega 50-tak učesnika se okupilo na startu iako su vremenski uslovi bili savršeni za trčanje. Naš klub je imao pet predstavnika: Sirak Tihomer, Teleki Đerđ, Kuić Željko, Stojanov Damir i Katrinka Stanko, a čak trojica su uspeli da ostvare i plasman po kategorijama. U kategoriji juniora Damir stojano je osvojio 2.mesto:

  • Staza dosta zahtevna, neravna,ali inspirativna i prelepa.Uživao sam dok sam grabio krupnim koracima kroz tihe predele, gde se čuo samo topot nogu ljudi koji vole istu stvar kao i ja. Nisam pre trke razmišljao o ničem negativnom sto mi se dešavalo u zadnjih mesec-dva, želeo sam samo da trčim i da budem srećan zato što ja to volim. Kada tako razmišljate prestaju i umor i povrede i trema, ostajete samo vi, staza, vetar i naravno poneki ljudski glas koji čujete, ali tek toliko da budete svesni situacije…Nastaviću da treniram i radim da budem još mnogo, mnogo bolji jer smatram da ja to mogu, hoću i želim samo neka bude zdravlja , sreće i pameti…Naravno želim da se zahvalim svim ljudima iz ARK “Tron”-a jer sa njima treniram i osećam da bez njih i njihovih saveta ne bih uspevao i napredovao!

U kategoriji mlađih veterana Đerđ Teleki i Željko Kuić osvojili su srebrnu i bronzanu medalju. Nakon trke vidno zadovoljan Željko je za naš sajt kratko opisao svoje utiske:

Lepa trka u Bačkoj Topoli. Trčali smo oko jezera. Ja sam dao sve od sebe ali definitivno nisam istrčao trku u punoj snazi…ne zato što nisam želeo nego zato što nije išlo bolje. I pored toga osvojio sam treće mesto u kategoriji. Sve u svemu lepo, prijatno i korisno iskorišteno nedeljno prepodne.

Podatak o dužini staze dobili smo od trkača sa satovima koji imaju GPS praćenje, a premo toj informaciji danas se u Topoli trčalo 11,3km po kros stazi. To znači da je najmanje bilo asfalta, a dosta zemljanog poljskog puta gde je opreznost potrbna pri svakom koraku što dodatno otežava trčanje. Na takvoj stazi trkači TRON-a zabeležili su sledeće rezultate:

Stojanov Damir 45:38 2.mesto juniori

Teleki Đerđ 47:45 2.mesto mlađi veterani

Sirak Tihomer 48:10

Kuić Željko 48:57 3.mesto mlađi veterani

Katrinka Stanko 52:32

 

Kompletne rezultate možete pogledati na sajtu Somaratona.

 

 

AdministratorIzveštaji sa trkaU nedelju, 07.oktobra 2012. godine u Bačkoj Topoli održana je mamorijalna trka „Pal Skenderović. Bila je to prava kros trka, a staza je bila oko jezera u Topoli. Zbog odlaganja i pomeranja datuma održavanja trka je bila slabo posećena. Svega 50-tak učesnika se okupilo na startu iako su vremenski uslovi...