U pravom zimskom ambijentu, sa puno snega i puno minusa na termometru, održan je 2.Kapošvar brdoviti karnevalski polumaraton na kojem su nastupili trkači TRON-a Dimitrije Crnokrak, Dragan Šarčević, Đerđ Teleki i Sebastian Ludaić.

Iako je početak trkačke sezone još daleko, trka u Kapošvaru je obećavala nezaboravan doživljaj kojem nisu mogli odoleti naši trkači. Kapošvarski polumaraton održan je 05.februara 2012 godine, po izuzetno hladno i vetrovitom, ali sunčanom vremenu. Staza je zbog brdovite konfiguracije bila izuzetno zahtevna, a sneg, hladnoća i vetar samo su dodatno otežavali uslove za trčanje. Na startu trke u 11 časova na glavnog trgu u Kapošvaru okupilo se oko 200 trkača u pojedinačnoj konkurenciji i 114 trkača podeljenih u 38 tročlanih ekipa. Jedini trkači iz inostranstva bili su predstavnici Srbije, odnosno trkači Atletsko Rekreativnog Kluba TRON.

Iako se po ovakvim uslovima teško može trčati na vreme i rezultat, atmosfera i ambijent na stazi i oko nje doprineli su tome da takmičari ipak pruže svoj maksimum, odnosno da istrče najbolje što mogu po snegu i hladnoći. Ovi rezultati su pokazatelji trenutne forme, na osnovu kojih se već mogu naslutiti sjajni rezultati nekih trkača koji bi trebali da se ostvare na trkama koji predstoje ovog proleća. Opšti je utisak, ipak, da su rezultati svih trkača slabiji 10-15 minuta u odnosu na trku po suvoj i ravnoj stazi, po idealnim vremenskim uslovima.

 

Najbolje plasirani trkač TRON-a bio je Crnokrak Dimitrije koji je istrčao neverovatnih 1:33:30 i zauzeo je visoko 11.mesto u generalnom plasmanu:

  • odlično sam se osećao od samog starta. Malo sam se pribojavao da se nisam dobro obukao, jer nemam iskustva trčanja trke po ovakvim polarnim uslovima, ali kako su se ređali kilometri osećao sam se sve bolje i bolje, a oprema koju sam imao na sebi nije bila ni previše topla ni previše hladna. Bio sam iznenađen kada sam stigao u cilj jer nisam očekivao ovako dobro vreme sa obzirom na uslove po kojima je održana ova trka koju ću verovatno pamtiti do kraja života – rekao je Dimitrije nakon istrčanog polumatona.

 

Drugi među trkačima TRON-a, a 29-ti u generalnom plasmanu bio je Šarčević Dragan koji je brdovitih i snegom prekrivenih 21,1 kilometar pretrčao za 1:46.36:

već nekoliko puta sam učestvovao na trkama u Mađarskoj i znao sam da su te trke veoma dobro organizovane. Kada sam saznao za ovu trku i video prognozu meteorologa, nisam se ni jednog trenutka dvoumio da li da se prijavim. Ova trka je za mene bila više avantura nego takmičenje i borba za sjajan rezultat, pa sam samim tim prezadovoljan što mi se pružila prilika za novim iskustvom. – izjavio je Dragan Šarčević

 

 

Teleki Đerđ, koji je ujedno bio i vozač i trkač, polumaraton u Kapošvaru završio je na 42.mestu generalnog poretka sa rezultatom 1:53:33:

Ne mogu tačno da procenim da li je teže bilo voziti 230 kilmetara u pravcu Kapošvara po mećavi ili trčati po snežnim brdima u samom gradu i okolini, ali sam u trčanju mnogo više uživao. Na trku sam krenuo zbog jedinstvenog doživljaja, i vraćam se sa puno lepih utisaka. Ovo je trka koja se doživljava samo jednom ili nijednom u životu. zaista ne znam šta bih još rekao, možda slike govore više od reči. – nije krio oduševljenje Đerđ Teleki na povratku.

 

Ludaić Sebastian je takođe bio prezadovoljan svojim nastupom na 2.Kaposvar dobjai farsangi polumaratonu. Polumataonsku stazu je istrčao za 2:01:23 i zauzeo je 75.mesto u generalnom plasmanu:

kada se setim da sam aprila prošle godine u Beču, po potpuno suvoj i ravnoj stazi, po lepom prolećnom vremenu trčao isto vreme kao i u Kapošvaru, onda sam zaista presrećan što sam posle teže povrede uspeo da se vratim trčanju i vidno podignem formu.  Ova trka je toliko posebna, toliko nesvakidašnja i toliko nezaboravna da je to vrlo teško rečima opisati. Na -10C duž cele staze vidao sam samo nasmejana lica, kako među trkačima, tako među gledaocima, redarima, ljudima koji su bili za stolovima sa osveženjem. Od strane organizatora dočekani smo kao istinski heroji što smo se po katasrofanim vremenskim uslovima, kada nikom ne pada na pamet da izlazi iz kuće, probili do Kapošvara da bi bili učesnici ove predivne i nezaboravne trke. Kada to kaže gospodin Peter Atila, glavni organizator trke, na razglasu pred nekoliko stotina gledalaca neposredno pred start trke i prilikom prolaska kroz cilj svakog trkača TRON-a, onda vam je jasno na koji način smo promovisali ARK TRON, Palić, Suboticu i Srbiju u inostranstvu. Mislim da sam sa ovom trkom izuzetno obogatio svoj sportski život i da sam bogatiji za jedno prelepo trkačko iskustvo. Zahvaljujem se gospođi Edit Regősné Kiss na sjajnim fotografijama sa staze – reči su Ludaić Sebastiana

 

Nakon trke organizator je obezbedio svim takmičarima kupanje u termlnim bazenima na zatvorenom kupalištu u gradu Kapošvaru. Povratak u Suboticu protekao je mnogo prijatnije nego oldazak na trku, jer je sneg prestao da pada, a trkači su bili puni pozitivnog naboja koji su poneli sa sobom iz Kapošvara. Deo atmosfere možete osetiti ukoliko pogledate slike sa 2.Kaposvar dombjai farsangi polumaratona.

Preuzmite datoteku:
AdministratorIzveštaji sa trkaU pravom zimskom ambijentu, sa puno snega i puno minusa na termometru, održan je 2.Kapošvar brdoviti karnevalski polumaraton na kojem su nastupili trkači TRON-a Dimitrije Crnokrak, Dragan Šarčević, Đerđ Teleki i Sebastian Ludaić. Iako je početak trkačke sezone još daleko, trka u Kapošvaru je obećavala nezaboravan doživljaj kojem nisu mogli...