Objavio Dragan Đ. Ćirić:

Zahvaljujući ’’Železnicama Srbije’’ gde radim i činjenici da me putovanje od Novog Sada do Beograda košta manje od karte za gradski saobraćaj, i prelepu, sunčanu subotu i kišovitu nedelju proveo sam u Beogradu. A, bilans je sledeći – u dva dana: tri takmičenja, četiri trke, četiri diplome, tri zlatne medalje, jedan sportski sat sa pulsmetrom i dve majice.

Da ne biste odmah rekli da preterujem, za sve četiri trke trebalo mi je ukupno 44 mimuta – dakle jasno vam je da je bilo i kraćih distanci, ali krenimo redom . . . U subotu, 30. aprila, poranio sam u Beograd kako bih stigao na autobus koji su obezbedili organizatori 2. Trke uz Avalski toranj. Ni besplatan autobus, ni prelepo subotnje popodne nisu na Avalu doveli više od 40-tak trkača u svim kategorijama (seniori, seniorke i veterani), što je gotovo upola manje nego prošle godine.

Prošle godine je na stepenišnim trkama uz Beograđanku i Avalski toranj započeo svojevrsni dvoboj. Na prošlogodišnju dvostruku pobedu Rističević Anđelka iz AK Partizan, Kristijan Stošić iz AK Kometa je ove godine odgovorio takođe dvostrukom pobedom, postigavši ove godine na Avalskom tornju i rekord ’’staze’’ – 3:21.56 za 553 stepenika na 125 metara visine. U kategoriji veterana (svi stariji od 40 godina), sa vremenom 4:29.23 bio sam bolji od Stevanović Ljube (4:48.20), Pucarević Živadina (5:13.99) i još deset veterana i kao nagradu za prvo mesto dobio Casio sportski sat sa pulsmetrom!

Ali, dan još njie bio završen. Sa Avale put je vodio na stadion Partizana (ranije stadion JNA) gde se održavao 2. Atletski miting veterana bivših YU republika. U kratkom programu, sa trkačkim disciplinama 100m, 200m, 400m, 1500m i 5000m, 3000 brzo hodanje, dve bacačke i dve skakačke discipline, nažalost, kao i na Avali – pojavilo se neprijatno malo takmičara (osim veterana iz Srbije, samo jedna Hrvatica koja je bacala kuglu)! Samo sa dva Ćirić Dragana i jednim Ludaić Sebastianom ARK Tron Palić bio je najbrojniji klub na Mitingu!!

Inače dugoprugaš (maraton i polumaraton), želeo sam da proverim svoje mogućnosti i na kraćim stazama, pa sam startovao na 1500 i 400 metara. Ni u jednoj veteranskoj kategoriji nije bilo više od 2-3 takmičara, pa svoje pobede u obe discipline i postignuta vremena (5:35.0 na 1500m i 1:12.92 na 400m) ne mogu realno da procenim.

U nedelju, 1. maja, do Beograda me je pratila kiša, u Beogradu me je dočekala kiša i padala ceo dan – tačnije kiša je prestala da pada samo pola sata, na svu sreću, tačno za vreme glavne trke na 8000 m, na tradicionalnoj Trci protiv droge i nasilja na Ušću, u organizaciji Kluba Maraton mira Vidovdan. Za rezultate i imena svih učesnika moraćete sačekati izveštaj organizatora, a ja sam, sa 32:35 u kategoriji M60 još jednom pobedio! Iz Beograda me je ispratila prava provala oblaka (zbog koje je odloženo i finale Serbia Opena) a u Novom Sadu me je dočekala samo obična kiša!12

AdministratorIzveštaji sa trkaObjavio Dragan Đ. Ćirić: Zahvaljujući ’’Železnicama Srbije’’ gde radim i činjenici da me putovanje od Novog Sada do Beograda košta manje od karte za gradski saobraćaj, i prelepu, sunčanu subotu i kišovitu nedelju proveo sam u Beogradu. A, bilans je sledeći – u dva dana: tri takmičenja, četiri trke, četiri...