Posle 10 godina postojanja Trona i isto toliko godina održavanja trke, prvo kraće distance, a zatim polumaratona, ove prve subote u mesecu martu nije bila zakazana zvanična trka, ali Sebastian Ludaić je odlučio da za svoju dušu, a i zadovoljstvo ostalih trkača, ipak na veoma lep način obeleži ovaj dan.

Mali izveštaj o ovom danu, ispisala je iz svog ugla Danijela Nuspl, kojoj će ostati upamćeno da je tada istrčala prvi put polumaratonsku distancu od 21,1km.

Na današnji dan 03.03.2018. održana je tronova trening trka. Na žalost ove godine po prvi put posle 11 godina, bez održavanja zvaničnog polumaratona i ujedno prve trke takve vrste u Srbiji, kojom su dalje se nastavljale nizati ostale. Po prvi put se i sneg debelo navukao na stazu koja je predviđena da se pređe, a predstavlja 21km.

Okupljanje je počelo već sat vremena pre početka trke, odnosno od 10h, u Jahting klubu na obali Palićkog jezera. Broj trkača koji su se odvažili uzeti učešće po ovakvim uslovima je bio oko 20. Pre samog početka izrečena je po koja rečenica od Sebastiana, kao začetnika ideje i konačno svi smo zajedno po predviđenom prešli prvi krug po pejsu 6,20. Fotografisanje naravno nije izostalo i Bogdan je napravio nekolicinu zgodnih fotografija, a njih možete pogledati u nastavku izveštaja.

Svako je mogao da trku završi nakon prvog, drugog, trećeg ili u konačnosti četvrtog kruga. Staza se pružala duž obale jezera od kluba do Paprika čarde sa tim da je ubačen rukavac kod Velike terase, dalje nastavak pored Elit Palić-a, pa gore do vodotornja i nazad šetališnom trasom, opet u povratku kroz koridor Palićanske stare dame. Neke od deonica su se lakše prelazile, no bilo je i takvih delova gde sneg nije počišćen ili je duvao oštar vetar niske temperature. Verovatno je svima to najteže palo, ali naravno nije bilo nemoguće savladati. Prateći svoje ciljeve i želje, neki su se ranije odlučili završiti, a neki kasnije, tako da ovoga puta, pa čak iako se ovo vodi kao nezvanična trka, određeni članovi Trona su prošli kroz svojevrsnu inicijaciju i napravili korak dalje i istčali svoj prvi polumaraton.

Nakon zaslužene akcije, trkači su nastavili sa nezvaničnim druženjem uz ukus kuvanog pasulja i priloga, kao i zaista odlično napravljene tortice. Ko je nije probao taj je zaista nešto dobro propustio. Naravno i trka je bila odlična, što se moglo videti po zadovoljnim licima učesnika.

Pošto trka nije zvanična, ni rezultata zvaničnih nema, ali ćemo nabrojati prisutne koji su ulepšali i proslavili kako valja Tronov rodjendan (uz izvinjenje ako neko nije nabrojan, tekst je uradio autor, koji je opravdano bio odsutan):

Sebastian Ludaić, Bogdan Trbojević, Janoš Vero, Igor Skenderović, Mirjana Koprivica, Sanja Brcanski, Zoltan Šokčić, Mirela Sič, Adam Dudaš, Aleksandar Vugdelija (uz podršku familije), Ivan Pivarčik, Damir Stojanov, Dragan Rapić, Aleksandar Malagurski, Sonja Oros, Danijela Nuspl, Martina Poljaković, Anita Calbert, Stevan Tutorić.

Bravo svima, i samo napred, neka se trči, bilo da to negde piše ili ne, u nekom zapisniku, važno da ostaje u srcima.

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/03/28423578_10213116417963334_5625270380872297092_o-1024x768.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/03/28423578_10213116417963334_5625270380872297092_o-150x150.jpgJamanta ŠafranjAktivnosti  Posle 10 godina postojanja Trona i isto toliko godina održavanja trke, prvo kraće distance, a zatim polumaratona, ove prve subote u mesecu martu nije bila zakazana zvanična trka, ali Sebastian Ludaić je odlučio da za svoju dušu, a i zadovoljstvo ostalih trkača, ipak na veoma lep način obeleži ovaj...