U jednom bogatom trkačkom danu naši rekreativci nastupali su na tri različite trke. Sigurno je da će 11.novembar 2012. godine najduže pamtiti Kuić Željko jer je prvi put istrčao najtežu atletsku disciplinu – MARATON!!!

U Beogradu su održane dve trke: „PLAVI KRUG“ maraton i trka podrške osobama obolelim od dijabetesa povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa i Savski polumaraton koji je bio ujedno i otvoreno prvenstvo veterana Srbije u polumaratonu, dok je u Sloveniji održana tradicionalna trka na Pohorju u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima Slovenije.

Naši predstavnici na Adi Ciganliji su bili. Ćirić Dragan(NS), Kuić Željko i Kujundžić Nikola. Sva trojica su se prijavili za najtežu atletsku disciplinu – trku na 42,2 kilometara poznatiju kao MARTON. Dok za Ćirića i Kujundžića možemo reći da su već iskusni maratonci, Kuić Željku će ova trka ostati u večnom sećanju:

  • Ne mogu reći da sam se za ovaj maraton posebno spremao. Nije postojao nikakav plan, jednostavno sam nekoliko dana pre same trke odlučio da ću se oprobati na 42 kilometara. Prema rezultatima koje sam postizao ove sezone na polumaratonima, smatrao sam da sam spreman i za maraton u nekom sporijem i laganijem tempu u odnosu na tempo kojim trčim polumaratone. Vrlo sam srećan i zadovoljan što sam dobro procenio svoje mogućnosti i bez većih problema sam istrčao svoj PRVI maraton. – rekao je Željko Kuić vidno zadovoljan nakon trke.

 

Iako “PLAVI KRUG” nije imao veći takmičarski značaj,  da ipak napomenemo da su se na pobedničko postolje popela dva naša trkača: 1.mesto zauzeo je iskusni i vrlo standardni Ćirić Dragan(NS) sa rezultatom 3:12:45, dok je Željko Kuić sa 3:28:18 osvojio 3.mesto. Kujundžić Nikola, kako nam je rekao posle trke, trčao je nešto slabije u odnosu na svoje ranije nastupe na maratonima, pa je delimično zadovoljan sa svojim rezultatom 3:40:00.

Samo kilometar-dva dalje, u isto vreme, održao se Savski polumaraton, na kojem je nastupilo 115 trkača među kojima i 6 trkača TRON-a. Naš najuspešniji trkač ponovo je bio Grba Mića jer je zauzeo 3.mesto u generalnom poretku, a 1.mesto u kategoriji M-40:

  • Vrlo sam zadovoljan sa svojom prvom trkačkom sezonom. Ustalio sam se u polumaratonu negde oko 1:20:00. Tako je bilo i ovoga puta, iako je ne pojedinim delovima staze duvao izuzetno jak vetar u grudi koji je dosta otežavao trčanje- Rekao je Grba Mića nakon trke.

Pored Grbe sjajan je bio i Stojanov Damir koji je istrčao novi lični rekord u polumaratonu. Evo kompletnih rezultata TRON-ovih trkača:

 

  1. Grba Mića 1:20:16 3.mesto generalno, 1.mesto u kategoriji
  2. Stojanov Damir 1:26:58 PB
  3. Teleki Đerđ 1:39:36
  4. Zirić Mihajlo 1:45:28
  5. Rafai Gustav 1:45:39
  6. Ludaić Sebastian 1:58:15

Treća trka u istom danu na kojima su trčali Tronovci i subotičani je održana u Sloveniji na Pohorju. Ako kažemo da je staza dugačka nepuna 4 kilometra neko će pomisliti da je reč o lakoj i opuštenoj trci. Ali to nije baš tako jer se trči od podnožja ka vrhu Pohorja, odnosno svih 4 kilometara je konstantni uspon. U takvim uslovima vrlo malo je pravog trčanja, već je to teško i zahtevno hodanje. Tutorić Stevan učestvovao je na ovoj trci i prošle godine, pa je ove godine već bio iskusniji:

  • Ovo je jedna zaista neobična i nesvakidašnja trka. Ako vam kažem da sam stazu prešao za 48 minuta to vrlo malo govori o celom ambijentu i uslovima. Ono što je meni bitno je činjenica da sam bio brži čak 7 minuta nego prošle godine. To je za mene veliki napredak i pravi podstrek da nastavim da treniram.

 

Pored Tutorić Stevana, na trci su nastupili: Tutorić Đorđe, Ćirić Dragan(SU), Skenderović Grgo i Kakonji Dejan.

AdministratorIzveštaji sa trkaU jednom bogatom trkačkom danu naši rekreativci nastupali su na tri različite trke. Sigurno je da će 11.novembar 2012. godine najduže pamtiti Kuić Željko jer je prvi put istrčao najtežu atletsku disciplinu – MARATON!!! U Beogradu su održane dve trke: „PLAVI KRUG“ maraton i trka podrške osobama obolelim od dijabetesa...