Ovogodišnji ultramaraton na Paliću održan je 16-17. juna po toplom i za trčanje teškom vremenu. Održane su trke na 6h,12h i 24h, kao i trka na 100km.

U pojedinačnoj konkurenciji u trci na 24h predstvanik TRON-a već godinama unazad je Gustav Rafai. Posle prošlogodišnjeg odustajanja na istoj trci, ove godine je glavni cilj bio da Gustav ostane na stazi svih 24 časa, dok je kilometraža koju smo očekivali od nejga bila u drugom planu. Nakon starta koji je bio u subotu, 16.juna 2012. godine u 12h, na obali palićkog jezera, bilo je jasno da Gustav neće uspeti da se bori za pobedu na ovoj trci. Vrlo oštro su krenuli mađarski trkač Zahoran Janoš i makedonac Dimov Zorav.  Nije mnogo zaostajao ni Stevanović Nebojša. Najtopliji deo dana, do zalaska sunca, trkači su sasvim dobro sitrčali. Približavanjem mraka i padom temperatura bilo je jasno da će uslovi za trčanje postati mnogo bolji. Nakon 12 časova Gustika je imao 80 kilomatara i bilo je za očekivati da će u drugoj polovini trke malo pasti sa tempom. Međutim trkač TRON-a je isti tempo održao do kraja, čak je u drugih 12 časova pretrčao 1 kilometar više i na kraju sa 161 kilometrom zauzeo odlično 5. mesto među 13 trkača u muškoj konkurenciji. Taj rezultat je bio dovoljan za 3.mesto na Prvenstvu Srbije koje se održavalo u sklopu iste trke.

U štafetnoj konkureciji u ekipi ŠriČinmoj maraton tima nastupili su Janković Atila i Vojnić Zelić Igor (pored njih dvojice u ekipi su bili Kakonji Dejan i Skenderović Grgo) kao jedan od poslednjih treninga pred veliki ispit koji im predstoji, ultramaratonska trka na 212 kilometara oko jezera Balaton u Mađarskoj, Ultrabalaton 2012. Njih četvorica za 24 sata pretrčali su 231 kilometar.

 

Ostale rezultate sa Ultramaratona na Paliću možete pogledati na sajtu organizatora.

 

Slike možete videti na facebook stranici ARK TRON-a

AdministratorIzveštaji sa trkaOvogodišnji ultramaraton na Paliću održan je 16-17. juna po toplom i za trčanje teškom vremenu. Održane su trke na 6h,12h i 24h, kao i trka na 100km. U pojedinačnoj konkurenciji u trci na 24h predstvanik TRON-a već godinama unazad je Gustav Rafai. Posle prošlogodišnjeg odustajanja na istoj trci, ove godine...