U najtežoj atletskoj disciplini – maratonu, koji je 18-ti put održan u Podgorici, nastupila su četiri trkača TRON-a. Jedno prvo mesto u kategoriji i jedan novi lični rekord bilans je naših trkača.

Poslednji vikend u oktobru rezervisan je za Podgorički maraton. Mnogim pogodnostima organizatori iz godine u godinu privlače sve veći broj trkača. Za profesionalne trkače obezbeđene su vredne novčane nagrade, a za rekreativce koji nemaju šanse za neki ozbiljniji plasman besplatan prevoz, smeštaj i učešće na trci bez kotizacije. Zahvaljujući dobroj organizaciji i višegodišnjoj tradiciji Podgorički maraton je ove godine bio vrlo dobro posećen, maratonsku stazu uspešno je istrčalo 150 trkača, dok je polumaraton privukao 104 trkača. Među maratoncima četiri trkača TRON-a. Ćirić Dragan(NS), Kujundžić Nikola, Teleki Đerđ i Šarčević Dragan.

Nakon ličnog rekorda koji je istrčao početkom oktobra u Novom Sadu, Nikola Kujundžić je još jednom pomerio svoje granice izdržljivosti. Za 3 minuta je poravio svoj rezultat iz Novog Sada i jedan je od retkih u ARK TRON-u koji maraton mogu da istče ispod 3 sata i 30 minuta. Novi lični rekord Kujundžić Nikole je 3:26:49. Čestitamo!!!

Kada je u pitanju kategorija M60, a znamo da je Ćirić Dragan(NS) jedan od učesnika, onda je prvo mesto već unapred rezervisano. Ćira je u Srbiji, pa i šire, zaista nepobediv, često bi sa svojim rezultatom trijumfovao i u mlađim, M55, pa čak i M50 kategorijama. Istrčati 42 kilometara za 3:20:24 mnogim puno mlađim trkačima ostaje samo pusti san, a Ćira u proteklih godinu dana ima nekoliko maratona čak i boljih od ovog u Podgorici. Samo da podsetimo da je Ćira drži i klubski rekord u maratonu 3:06:06 u koji je postavio prošle godine u Švajcarskoj na 28.Tićino maratonu.

Teleki Đerđ i Šarčević Dragan imali su jedan od „loših dana“ koji se dešavaju svakom trkaču. Delimično zbog lakših povreda, delimično zbog vrućine, oni su trčali ispod svojih trenutnih mogućnosti. Svojim primerom su pokazali da je u rekreativnom trčanju ipak najbitnije završiti trku i da ponekad možemo dozvoliti sebi da rezultat bude potpuno nevažan i nebitan. Kako sami kažu putujući zajedno u autobusu na 18.Podgorički maraton imali su priliku da upoznaju mnogo novih trkača koje su do sada poznavali samo iz viđenja. Lep provod, prijatno druženje, nova poznastva i lagano istračani maraton bili su u prvom planu poslednjeg vikenda oktobra meseca 2011. godine u glavnom gradu Crne Gore.

Kompletni rezultati trkača TRON-a na 18.Podgoričkom maratonu:

 

1.Ćirić Dragan(NS) 3:20:24 1.mesto kat.M60

2.Kujundžić Nikola 3:26:49 novi lični rekord

3.Šarčević Dragan 4:03:33

4.Teleki Đerđ 4:30:45

Više slika sa 18.Podgoričkog maratona možete pogledati u galeriji naših drugova iz Somaratona

AdministratorIzveštaji sa trkaU najtežoj atletskoj disciplini – maratonu, koji je 18-ti put održan u Podgorici, nastupila su četiri trkača TRON-a. Jedno prvo mesto u kategoriji i jedan novi lični rekord bilans je naših trkača. Poslednji vikend u oktobru rezervisan je za Podgorički maraton. Mnogim pogodnostima organizatori iz godine u godinu privlače sve...