Stariji subotičkim trkačima gospodina Đulu Lošonc nije potrebno posebno predstavljati. A iskreno se nadamo da će i mlađi trkači imati prilike da upoznaju čoveka koji je devedesetih godina pokrenuo rekreativno trčanje u Subotici i koji je vodio ARK Achiles. Nažalost, Đulu je posao u međuvremenu odveo dalje od Subotice, a njegovim odlaskom i ARK Achiles je počeo da umire i nestaje….Subotica je ostala bez istinskog i pravog Atletsko Rekreativnog Kluba!

“Gde ja stadoh – ti ćes poći!”
“Što ne mogah – ti ćes moći!”
“Kud ja nisam – ti ćes doći!”
“Što ja počeh – ti produži!”
“Još smo dužni – ti oduži!”

Posle nekoliko godina praznine, u sportsko-rekreativnom životu Subotice, 01.marta 2007. godine, rodio se novi klub, Atletsko Rekreativni Klub TRON. O sudbini Achilesa i rađanju novog kluba, gospodin Đula Lošonc do nedavno nije znao ništa. A onda je iznenada pronašao naš sajt i počeo da ga čita i prati. Pronašao je mnoge sličnosti sa klubom koji je on sam nekad vodio, dok je živeo u Subotici. Prepoznao je ljude, staze, treninge, trke. Bez mnogo razmišljanja punodio je da pomogne naš rad na promociji i popularizaciji rekreativnog trčanja u Subotici. Ovaj Program brze pripreme za trku zadovoljstva na 5km je njegov poklon svim novih trkačima:

„Djarkach školica trčanja”

Program brze pripreme za Trku zadovoljstva

Dakle, odluka je pala. Tvoja namera je, da sa lakoćom istrčiš (odkaskaš) Trku zadovoljstva na 5. TRON Rodjendanskom polumaratonu. Još neraspolažeš potrebnom kondicijom, ali raspolažeš neodoljivom željom da ovo trčanje bude prijatno i nezaboravno. Tvoj cilj nije da igraš ulogu čuvenog Filipidesa – maratonskog borca (da kao što je to on učinio, istrčiš zadatu distancu, doneseš vest o pobedi i podlegneš posledicama zamornog trčanja) .

To podrazumeva, da se 3.marta ti ne utrkuješ, nego postaješ bogatiji za nezaboravni doživljaj, dakle ti ćeš DOKAZATI da možeš. Siguran sam da će organizatori preduzeti i učiniti sve u interesu da ostvariš svoje ciljeve. Sada je na tebi red! Kaskanje – trčanje može biti strašan teret ali može biti radost, uživanje, zadovoljstvo ili ako hoćeš, prijatan – zdrav način života.

Da bi se ovo drugo ostvarilo, izuzetno je važno da se pridržavaš uputstava koja se nalaze u priloženom programu priprema. Videćeš, ovaj pripremni program nema za cilj da u pripremnom periodu umreš od napora, već lagano ali temeljno izgradjivanje izdržljivosti. Za ovo je neophodna odlučnost. Odlučnost ima svoj cilj ujedno i svoju cenu. Koju cenu? Dnevno treba naći vremena i „rudarskim radom” graditi temelje.

Kako? Evo ovako:
PROGRAM brze pripreme za nezaboravan doživljaj uspeha – istrčavanje trke zadovoljstva na 5.TRON pulomaratonu na Paliću

AdministratorAktivnostiStariji subotičkim trkačima gospodina Đulu Lošonc nije potrebno posebno predstavljati. A iskreno se nadamo da će i mlađi trkači imati prilike da upoznaju čoveka koji je devedesetih godina pokrenuo rekreativno trčanje u Subotici i koji je vodio ARK Achiles. Nažalost, Đulu je posao u međuvremenu odveo dalje od Subotice,...