U prvih 4-5 godina svog aktivnog trčanja, učestvovao sam na mnogo trka. Sve što sam želeo pre trke, o čemu sam jedino razmišljao, bile su 2-3 stvari: da se na vreme prijavim, da na vreme stignem, da istrčim najbolje što mogu i da se posle trke potpuno opustim i uživam u druženju sa ostalim trkačima. Nisam nikada razmišljao kada i kako počinje organizovanje jedne trke, šta je potrebno prvo uraditi, kao treba trkače pozvati, kako se dele startni brojevi, ko određuje kuda će se trčati i zbog čega baš tuda, treba li štampati majice, plakate, koliko komada, koliko ručka pripremiti, koliko će trkača da dođe na trku, kakvo će vreme biti, koliko redara, sudija treba, i gde oni treba da stoje i šta da rade, kako se zatvara put za saobraćaj, mora li hitna pomoć biti prisutna, kako se meri dužina staze, ko je nasekao hleb, i isparčao tortu…..

     Neću dalje da ne pomislite da se žalim. Jer sigurno ne bih sve ovo radio sa još 25 članova našeg malog kolektiva po imenu Atletsko Rekreativni Klub TRON da ne nalazim zadovoljstvo i sreću u tom obimnom poslu. U poslu koji nema svoju cenu, ovaj posao se ne nudi na SIZ-u, za ovaj posao ne postoji veza! Organizovanje trke se radi iz ljubavi i zadovoljstva!

..Ljubav je energija koja stvara sreću, zadovoljstvo, blagost, spokojstvo, produhovljenost. A opet, ljubav zahteva mnogo odricanja, pažnje, brige, znanja, angažovanja, menjanja, istančanosti, razumevanja, učenja… Nema težeg posla od voljenja. Voleti je najteži posao na svetu koji se radi sa osećajem neverovatne lakoće. “Ne pada nam teško.” Ljubav je lako teška…

    4.TRON Rođendanska trka sigurno nije bila savršeno organizovana, ali je organizovana iz ljubavi. Bilo je i propusta i grešaka. Sigurno da je najveća  greška i najveći propust loše izmerena polumaratonska staza koja je bila kraća za nekih 900 metara. Zbog toga se izvinjavam svima koje sam tom greškom povredio ili oštetio.

Posebno se izvinjavam svom klubskom drugu Dimitriju Crnokraku, koji je istrčao novi LIČNI I KLUBSKI REKORD, 1:21:57, pored čijeg rezultata, zbog moje greške, stoji podatak da je staza bila kraća. Sve što mogu da kažem je da će sledeće godine staza biti tačna u metar!!!

    Zahvaljujem se svim trkačima koji su svojim prisustvom i učešćem uveličali 4.TRON Rođendansku trku. Zahvaljujem se Generalnom sponzoru Delta Generali Osiguranju, koji već 4 godinu prihvata sponzorstvo TRON-ove trke. Prvi put je trku podržao i grad, sekretarijat za sport, omladinu i turizam i zbog toga se zahvaljujem g’dinu Nemanji Simoviću. Ostali „manji“ sponzori i donatori, manji su samo po iznosu koji su nam uplatili za troškove organizovanja trke, ali su u svakom drugom pogledu veliki: Agencija SEGA, SU-NEDELJNIK, tehnički pregled CAR-plus, ZLATIBOR VODA, tehnički pregled DINAMO-CONTROL, pekara LIPA, AQUABAU doo, tehnički pregled MOBIL-TDS, NATURAL BLOCK, agencija VV Vlahović. Posebna zahvalnost Liptak Mladenu za ozvučenje, muziku i dobru atmosferu pre, u toku i nakon trke, kao i planinarima SPARTAK-a, koji su besprekorno obezbeđivali stazu i četvrti put!

     One naizgled sitne poslove, koji se sa strane verovatno ni ne primećuju, izvršili su članovi TRON-a,

Mirko i Janošev sin – računarska obrada podataka, Janoš i Mihajlo sudije na 8 i 16km, Aron i Zoran sudije na 12km, moj otac Stevan zatvarao i otvarao put,

moja supruga Julijana i ćerka Sabina, kao i supruga Zorana planinara, Dijana, uzimali su vaše prijave i delili startne brojeve, a posle su proveravale brzinu vetra sa vama na stazi kod ona dva stola sa osveženjem (ako se tako kaže za hladnu vodu, bananu i limun na -2 stepena!),

kum Žika je prevozio saobraćajne znakove i sa mojim radnim kolegom Žepom i Đoletom  pisao rezultate u cilju, drugi kolega sa posla Siniša obezbedio i doneo hleb iz pekare Lipa,

kuma iz Vrbice Arok Ilonka skuvala još jedan savršeni pasulj, a za one poveće parčadi torte možete zahvaliti Gizeli i Lolite suprugama Mirka i Atile, lepo sam im rekao da seku manje komade….

Posebnu zahvalnost dugujem Biljani Peković, odnosno Projektnom birou “B PROJEKT” iz Rume, Miloša Crnjanskog 4., za izradu saobraćajno tehničkog rešenja saobraćajne signalizacije tokom održavanja “Rođendanske trke” na Paliću!

   

Nakon trke, posmatrajući vas na jednom mestu u toplom prostoru kluba De Lago, imao sam osećaj da smo jedna velika složna trkačka porodica. Taj prostor ustupili su nam Vlatko i Ivan. Pošto smo bili kulturni i fini gosti, obećali su nam prostor i za iduću godinu….

Što se medija tiče, ista meta isto odstojanje, i pored najave trke u City press room-u gde su bili predstavnici 10-tak medijskih kuća, na samoj trci dva izveštavača. Ono što je mene veoma iznenadilo je pojavljivanje Panon televizije sa dva čoveka, kamermanom i novinarom. Oni su vrlo profesionalno pratili i snimali ulazak u cilj gotovo svih takmičara u polumaratonu, snimili su i proglašenje pobednika u svim kategorijama, uzeli izjave od 4-5 pobednika po kategorijama i bili prisutni na trci više od 2 sata. Zaista profesionalno i zahvaljujem im se na tome!!! Pokušaću da dođem do priloga i da ga okačim na sajtu, a pošto je na mađarskom jeziku da obezbedim i prevod na srpski jezik.

    

Na kraju da još da kažem da sam ipak primio nadoknadu za organizovanje 4.TRON Rođendanske trke: svi vaši veseli pogledi, svaki vaš osmeh, svaka vaša reč hvale i čestitke, pa čak i iskrene, opravdane i dobronamerne kritike, a ako mi dozvolite, jednu bih posebno izdvojio, komentar mog školskog druga Vugdelije Aleksandra:

Ja sam danas bio poslednji!

… i bilo je sjajno!!!

jer sam:

1. prvi put u životu istrčao odjednom 5 kilometara što je za mene kompjuteristu od 40 godina, (za mene lično) sjajna stvar!

2. jer je jedna poznata osoba jednom izjavila da će “.. početi trčati kada bude video da se neko smeši dok trči!”

Ja sam danas uživao trčeći, i iako mi je trebalo dobrih 32 minuta,

osećam se fantastično!

Hvala Sebastianu i ekipi iz ark TRON!

Aleksandar, Subotica

 

…Sve su to stvari koje se parama kupiti ne mogu!!! HVALA VAM JOŠ JEDNOM NA TOME!!!!

 

I nestrpljivo čekam prvi vikend u martu 2012. godine da vas ponovo možemo ugostiti na 5.TRON Rođendanskoj trci!!!!

 

Sebastian Ludaić

Predsednik ARK TRON

AdministratorTRON Rođendanska Trka     U prvih 4-5 godina svog aktivnog trčanja, učestvovao sam na mnogo trka. Sve što sam želeo pre trke, o čemu sam jedino razmišljao, bile su 2-3 stvari: da se na vreme prijavim, da na vreme stignem, da istrčim najbolje što mogu i da se posle trke potpuno opustim...